Sportieve workshops

Indoor én outdoor grenzen verlegen

Wat zijn de mogelijkheden?

Wil je actief knallen met een intensieve workout of juist optimaal tot rust komen met een sessie yoga? Jij wenst, wij regelen! Met onze sportieve workshops (één uur per les) kies je de training die bij jou past en zorgen wij dat je de begeleiding krijgt die je verdient. Al onze trainingen vinden plaats op onze eigen basecamp of een locatie naar keuze. Onze Basecamp vind je naast een van de mooiste plekken in Nederland: het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. De plek waar binnen- en buitensporten met elkaar worden gecombineerd én elkaar versterken. Genoeg gekletst, we trappen af met de opties…

BoksFit
Een duo van kracht en cardio
BoksFit is een eenvoudige, maar intensieve workout waar kracht en cardio samenkomen. Verwacht korte, explosieve bewegingen, een toenemende hartslag en versnelde ademhaling. Het resultaat: alle stress en spanning uit je lichaam zweten én plaats maken voor nieuwe energie, meer kracht en een verbeterde conditie! Het is de ideale workout wanneer je een lange dag vergaderen achter de rug hebt, grenzen wilt verkennen en verleggen – of wanneer je het doel hebt de onderlinge communicatie te verbeteren.

Bootcamp
Intensieve workout voor body & mind
Weer of geen weer: onze bootcamps in de buitenlucht zijn altijd een succes! Je maakt vooral gebruik van je eigen lichaamsgewicht en wordt begeleid door onze enthousiaste en gediplomeerde trainers. Het is een groepstraining die focust op het verbeteren van je fysieke fitheid, waarbij krachttraining, cardiovasculaire oefeningen en intervaltraining elkaar afwisselen. Let op: bij deze full body workout ga je flínk zweten! Ben jij ready voor een goede dosis push-ups, squats, lunges en jumping jacks? It’s on! Het is de ideale workout wanneer om de teamspirit te vergroten!

Yoga
Lichaam en geest in balans brengen
Yoga is dé manier om je lichaam en geest tot rust te brengen! Maar vergis je niet: het ene type yoga is pittiger dan de ander. Zo heb je yoga die focust op het versterken en versoepelen van je spieren, zoals yin yoga, maar zijn er ook types die focussen op kracht, zoals hatha yoga. Een ding hebben alle yogavormen met elkaar gemeen: je lichaam en geest komen met elkaar in balans. Een goed begin van de dag, en welkome ontspanning tussen het vergaderen door – of een fijne workshop om je hoofd leeg te maken na een lange dag vergaderen.

Qigong
Therapeutische technieken
Het vierduizend jaar oude Qigong is, net als tai chi, een Chinese sport. Met lichamelijke bewegingen, ademhalingstechnieken, zelfmassage en meditatie breng je jouw lichaam en geest weer in balans. Deze therapeutische sport staat bekend om zijn positieve uitwerking op de organen en bloedsomloop. En ohja: ervaren liefhebbers weten ook te vertellen dat het iets doet met je fysieke, mentale en spirituele functioneren… De ideale workshop voor leiders.

Ontdek de kracht van ademen
Ademen als ‘superpower’
Wist je dat het juist ademhalen kan zorgen voor minder stress, meer rust en een betere concentratie? En wist je ook dat heel veel mensen onbewust verkeerd ademen, waardoor ze onnodig last krijgen van klachten? Door de juiste ademhalingstechnieken te combineren met de juiste bezigheden, breng je je lichaam weer in balans. Het resultaat? Een rustige hartslag, een relaxt gevoel en het loslaten van stress. Een echte ‘superpower’ dus!

Koudetraining
Mentale weerstand loslaten
Met onze koudetraining leer je jouw lichaam bloot te stellen aan (ijs)koud water, waardoor je lichaam en geest maximaal tot rust komen. Onder begeleiding van onze ervaren trainers oefen je verschillende ademhalingstechnieken, waardoor je – uiteindelijk – kan ontspannen in het koude water. Mooi meegenomen: door deze persoonlijke prestatie krijgt je mentale gesteldheid een oppepper. Je leert omgaan met mentale weerstand en ervaart dat je meer in je mars hebt dan je zelf denkt. Wauw!

meer informatie

Voor alle workshops is het belangrijk om gepaste (sport)kleding en schoenen te dragen.

Tarieven

Het starttarief, tot en met 10 deelnemers, van onze workshops bedraagt € 150,00 en is exclusief eventuele reiskosten. Wanneer de groep groter is, dan betaal je een bedrag per persoon afhankelijk van de gekozen workshop.

Locaties

BFT Basecamp
Roestelbergseweg 2
5171 RL Kaatsheuvel

Train buiten in de zandvlaktes, heide en bossen of kies voor een indoor training in onze unieke ‘lodge’. Wil je jouw sportieve workshop liever op een andere locatie volgen? Laat het ons weten! We denken graag met je mee.

testimonials

 • “Na een jaar hard trainen kwam ik toch nog net niet van dat laatste randje buikvet af. Jürgen vertelde me over Sportvasten. In het begin was ik er best sceptisch over omdat ik dacht dat het een aanslag zou zijn op mijn lijf. Toen ik me er in ben gaan verdiepen, heb ik na wikken en wegen toch besloten om de kuur te gaan volgen. Ik had een fijne, heldere intake met Jürgen. De kuur was prima te doen. Het hongergevoel was wel aanwezig maar ten opzichte van het resultaat was dat helemaal te verwaarlozen. Elke dag had ik contact met Jürgen en hij hielp me heel prettig door de tien dagen van het Sportvasten heen. Ik ben zo tevreden over het resultaat dat ik waarschijnlijk vlak voor de vakantie nog kies voor de Krachtkuur.”

  Eric (33)
  Eric (33) Over Sportvasten
 • “Nadat in een half jaar 8 kilo was afgevallen, wilde ik net nog een stapje verder en ben ik heel fanatiek gaan sporten en heb ik mezelf verdiept in gezond eten. Dit allemaal bracht nog niet het gewenste resultaat en dat frustreerde. Toen mijn vriend vertelde over Sportvasten was ik wat sceptisch, maar ook nieuwsgierig tegelijkertijd. Tijdens de kuur van mijn vriend heb ik mezelf afgevraagd of het niet te zwaar zou zijn. Zelf gaf hij aan dat dit absoluut niet zo was. Na de kuur is hij weer fanatiek krachttraining gaan doen en zag daarna een prachtig resultaat met veel meer droge spieren. De kuur vond ik pittig maar het was het helemaal waard. Tijdens de kuur sport je binnen bepaalde richtlijnen en wanneer je die niet aanhoudt, merk je dat meteen aan je lichaam. Belangrijk is om na de kuur de richtlijnen rondom voeding aan te houden. Jürgen bedankt!”

  Annefleur (25)
  Annefleur (25) Over Sportvasten
 • “Een drietal jaar geleden kwam ik in contact met Jürgen en zijn Bootcamp lessen. De lessen van Jürgen zijn geschikt voor elk niveau en hij weet iedereen uit te dagen. Zelfs als je geblesseerd bent weet hij ter plekke de oefeningen voor je aan te passen, opgeven is dus geen optie :).Jürgen weet je op te peppen, maar gelukkig is er ook ruimte voor wat humor. Die combinatie van lol, mezelf uitdagen en buiten zijn, past helemaal bij mij.”

  Els (42)
  Els (42) Over Bootcamp

Heb je vragen?

Meer informatie over mijn diensten of voor het maken van een afspraak? Klik dan op de pijl.

arrow-go